falsterboI Höllviken utanför Malmö ligger Falsterbokursgård, där jag emellanåt hållit några poesi- och skrivarcirklar.

Stället är över huvud taget perfekt för författare – blivande som etablerade – som söker några dagar eller veckors avskildhet för att lägga sista handen vid ett skrivprojekt, eller för att bara koppla av och njuta av att äntligen vara klar.
Det är frisk havsluft, natursköna strövområden att spankulera omkring i för att diskutera och utbyta erfarenheter, och på det hela taget finns här en inspirationsgivande miljö som man bara måste uppleva för att förstå utbytet av.
Vi brukar boka in oss varje höst, när det är inte är lika välbesökt, men fortfarande tillräckligt behagligt att visats ute.

Falsterbo är både ett hotell och en konferensanläggning, med tillgång till allt man behöver under en sådan här tid. Kurland, kallar man SPA-avdelningen, där man kan njuta i fulla drag av bastu, bubbelpool och relaxgrupper.

Här har mina poesigrupper suttit många gånger, hopkurade i skenet från lyktor som avspeglar sina sagoeldar i vattnet, och haft stämningsfulla högläsningar för varandra och utbytt åsikter.

Puben har varit en populär samlingspunkt efter en härlig middag på anläggningens charmiga restaurang. Skratten har varit många, idéerna som fötts likaså, och många har funnit vänner för livet.

Är du intresserad av att delta i en cirkel som jag håller på platsen, så är du välkommen att höra av dig. Då kontaktar jag dig, nästa gång vi reser. Du kommer älska utsikten över Öresund och framförallt all orden som kommer väckas till liv inom dig.